Μέσα από τα μάτια ενός εθελοντή…

Στο πλαίσιο του έργου e Twinning «Το να δίνεις είναι πράξη αγάπης» που υλοποιεί το σχολείο μας και σε συνεργασία με το 6ο Δ.Σ. Αλεξάνδρειας και το 6ο Δ.Σ. Βέροιας, προσκαλέσαμε τον κ. Κώστα Εφραιμίδη, μπαμπά μαθητή του σχολείου μας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και εθελοντή διασώστη στην Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Θεσσαλονίκης.  Οι μαθητές των δύο σχολείων παρακολούθησαν τη δράση διαδικτυακά.

Ο κ. Κώστας μίλησε στα παιδιά για την αξία του εθελοντισμού, για το έργο της ομάδας του, για το πώς μπορεί κανείς να γίνει εθελοντής, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές διασώστες και για την ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσής τους.

Διηγήθηκε στα παιδιά την προσωπική του ιστορία, περιγράφοντας όσα τον ενέπνευσαν για να ξεκινήσει, αλλά και περιστατικά που έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εθελοντής διασώστης. Παρουσίασε το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών που έχει πάντα μαζί του και τους έδωσε χρήσιμες πρακτικές συμβουλές. Απάντησε πρόθυμα και ειλικρινά σε όλες τις απορίες που είχαν τα παιδιά των τριών σχλείων και  τα ενθάρρυνε ώστε να ξεκινήσουν και τα ίδια τις καλές πράξεις!

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε σε συνεργασία σε μελλοντικές δράσεις μας!