Αλευρόμυλος ¨Καρανίκα¨ – Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Την Παρασκευή 26/2/2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των  τάξεων  Δ΄- Ε΄- ΣΤ στον αλευρόμυλο ¨ΚΑΡΑΝΙΚΑ¨ στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος: ¨Τοπικά Προιόντα¨ που υλοποιείται από τους μαθητές της Ε΄- ΣΤ΄τάξης με επικεφαλή τον κ. Δούμπη Γρηγόρη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν και γνώρισαν από κοντά την διαδικασία και τα στάδια παραγωγής αλευριού από πρώτες ύλες – δημητριακά όπως ο διαχωρισμός σιταριού σε αλεύρι και πίτουρα και  ο διαχωρισμός καλαμποκιού σε αλεύρι, σιμιγδάλι και πίτουρα.

Εφ’ όσον ο υπεύθυνος τους ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του αλευρόμυλου, δόθηκε σε κάθε μαθητή: 1 κιλό αλεύρι, ένα τσουρέκι, γαριδάκια και μια τυρόπιτα.

Ευχαριστούμε πολύ την Διοίκηση και το προσωπικό του μύλου για την όμορφη υποδοχή και ξενάγηση στον αλευρόμυλο.

 

Την ίδια ημέρα οι μαθητές των τάξεων Α΄- Β΄- Γ΄, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας.

Η κ. Βέτα, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, αφού καλοσώρισε τους μικρούς μαθητές, τους μίλησε για την σημαντική ύπαρξη του βιβλίου στη ζωή μας και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Επίσης ανέφερε το ρόλο του συγγραφέα, του εικονογράφου, τη δομή ενός βιβλίου κτλ, και διάβασε το παραμύθι ¨Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος¨.

Στη συνέχεια, κάθε μαθητής διάλεξε ένα χρώμα μαρκαδόρου και ζωγράφισε μια εικόνα της επιλογής του. Έπειτα, η κ. Βέτα άρχισε να διηγείται μια ιστορία με τη βοήθεια των παιδιών, ενώ παράλληλα αναρτούσε τις ζωγραφιές τους.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής δράσης, τα παιδιά έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια και διάβασαν βιβλία…..

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Βέτα για τις όμορφες εκπαιδευτικές δράσεις που μας χάρισε…..

Ακολούθησε ελεύθερη ώρα για παιχνίδι και κολατσιό στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.

Η μετακίνηση των μαθητών ήταν δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ! ! !