Ένας κουκλοθίασος στο σχολείο μας !!!

Την Παρασκευή 4/3/2016 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κουκλοθίασος Σοφιτάκη παρουσιάζοντας το έργο: » Ο Ονειροδύτης και η χαμένη νότα «.
Πρόκειται για μια ευφάνταστη παράσταση, γεμάτη εικόνες, μουσική και χιούμορ. Συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές των παραστατικών τεχνών ? θεάτρου, εκφραστικού χορού και κουκλοθεάτρου ? και πλαισιωμένη από πληθώρα ηχοτοπίων ? sound design – , η παράσταση μας ταξιδεύει στον μοναδικό κόσμο της παιδικής φαντασίας. Εκεί που όλα είναι εφικτά. Εκεί που τα σύνορα πραγματικότητας και ονείρου σβήνουν και όλα γίνονται απλά, παιδικά και υπέροχα!…

Η παράσταση ήταν μια προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Πρόκειται για την ιστορία δύο γειτονικών πλανητών. Του πλανήτη «Νωχελίτη» που παράγει άφθονο νερό αλλά καθόλου όνειρα, και του πλανήτη «Ονειροκρατήρα» που είναι γεμάτος από όνειρα, αλλά στερείται το νερό. Ο αγωγός που συνδέει τους δύο πλανήτες εξασφαλίζει την ελεύθερη ανταλλαγή αγαθών, άρα και την ευημερία των κατοίκων τους… Μέχρι που εμφανίζεται ο φιλάργυρος Κέλμερ… μπλοκάρει τον αγωγό, σταματάει την ελεύθερη διακίνηση νερού και ονείρων και αρχίζει να τα εμπορεύεται με στόχο να πλουτίσει. Θα τα καταφέρει όμως; Ο Φαμ, ένα παιδί ? κάτοικος του Ονειροκρατήρα, επιστρατεύει τη φαντασία του, ταξιδεύει στον Νωχελίτη και βρίσκοντας… τη χαμένη νότα γίνεται ο ήρωας των δύο πλανητών… Ένας ήρωας που πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια και ξέρει πολύ καλά το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας…. όλοι μαζί παρέα, μπορούμε να κάνουμε Θαύματα!!!